søndag den 2. marts 2008

DcH Trænerudd. weekend

Var på weekend kursus i forhold til DcH Træneruddannelsen, hvor Susan A Kjær fra Fyn var vores underviser i adfærd; sikke dog en super positiv oplevelse !!! :) Et godt kursus, hvor Susan virkelig forstod at holde vores energi fanget, hvornår der skulle gåes i dybden med et emne og hvornår det godt kunne gåes let hen over. Selv de tre "unge" mænd, som er på holdet forstod hun at ignorere på bedste vis; er dybt imponeret over måden hun taklede dem på.

Lørdag eftermiddag fik vi gruppevis forskellige emne der skulle gennemgåes ved tavlen for holdet søndag formiddag; så vi vænner os til i lille stil at stå overfor et publikum.

Det faglige skulle selvfølgelig være i orden, men det var mere undervisningsteknikken, som resten af holdet skulle kigge på, så skulle Susan nok rette os, hvis vi kom på vildspor fagligt.

Vi fik 1-1½ times forberedelse lørdag, mens at min gruppe nok nærmere brugte to timer, men vi var til at starte med også ret uenige om måden at viderformidle hvordan "dæmpende signaler" skal forståes. Vi havde udover dæmpnede signaler også fået til opgave at tale de 9 forskellige faktorer, som har indflydelse på hundens adfærd, hvilket lige er noget efter mit hoved :-) så det fik jeg heldigvis lov til at forklare om.

Lørdag aften var der middag og hygge med gæt-din-medkursist's alder & profession & gift/ik- gift & m/u børn mv. Det var smadderhyggeligt, men sjovt nok gik vi i seng som de sidste kl 22 - men Signe (Cattledog pige, jeg delte værelse med) og jeg fik tændt for tv'et og lå grinende og så Zulu Ræs... så højt så Charlotte og Sandie for min klub kunne høres 2 værelser længere nede ;-) Men sjovt...DET var det. Tak Signe for en sjov aftenstund....

Søndag var så dagen med forskellige aktiviteter med os kursister i spidsen; først "foredrag" for resten af holdet og dernæst "leg" med et hvalpehold fra DcH Næstved (tak for lån af jer - super at se jeres engangement). Fremlæggelser var forskellige, og alle fik mulighed for at prøve sig af foran en flok ikke så ukendte personer mere. Det var tydeligt at se, hvem som havde prøvet det før, og nok ikke havde SÅ mange nerver på. Men også godt at se, at dem som ikke havde prøvet så meget før, kom igennem og selv prøvede at gøre en stor indsats for at få kontakt til os alle mv.

Vi fik set dvd med optagelse af en fra holdet's schæfertæves unghundementaltest i Dianalund - og så efter snak om f.eks. test fik vi lov at afprøve 4 forskellige momenter fra DcH adfærds test på hvalpeholdet; mit hold fik lov til at prøve legeadfærden, mens andre prøvede jagtadfærd, hilse på frmmede mennesker og andre hunde.

Alt i alt en super god weekend - tak Susan !

Ingen kommentarer: