mandag den 20. oktober 2008

En hund mindre

Vi måtte desværre tage afsted med Born To Work Andy den 2. oktober 2008, som var fra vores første kuld tilbage i 2002.

Andy var blevet lidt træt i weekenden, men livede op om mandagen, så vi tænkte at han bare havde haft en off-day som vi andre kan have det, men mandag eftermiddag, da vi kom hjem, var hans ene øje helt mælkehvidt. Iben tog ham med på arbejde tirsdag for så at bestille en tid hos dyrlægen i løbet af dagen, hvor de dog allerede inden kl 9 havde en tid.

Dyrehospitalet i Holbæk tjekkede Andy og turde ikke gøre ret meget ved ham, da trykket i øjet, der var mælkehvidt, var ret højt i forhold til normalen. De sendte os videre til Karlslunde Dyreklinik, som bla. har 2 af DK's øjespecialister ansat. Dyrlægerne i Holbæk sørgede så for at Karlslunde var klar over at vi kom + gav rutebeskrivelse dertil. Tak for god service !

I Karlslunde blev Andy undersøgt 3 x i løbet af formiddagen/overmiddag, hvor hans tryk i begge øjne blev undersøgt nøje sammen med øjets indre tilstand. Det dårlige øje startede med 64 - faldt til 50 og steg til 52, mens hans bedste øje startede m 4 - faldt til 3 og bibeholdt det tryk (normalt er trykket 15-25!). Han fik tryknedsættende dråber, vanddrivende medicin samt pencillin/cortison behandling for at om det kunne hjælpe.

Vi fik dråber som var tryk nedsættende samt dråber med pencilling/cortison med hjem for at se om det kunne gøre en forskel - og så fik vi en ny tid på klinikken om torsdage.

Desværre har det så vist sig, at hans tryk ligger igen på 64-68 i det dårlige øje og det var lige sneget sig op på 8-10 i det andet øje. Så hans dårlige øje skulle under alle omstændigheder opereres ud for et så højt tryk gør vanvittigt ondt (vi har læst at hos mennesker er tryk over 40 helt vildt smertefuldt). Spørgsmålet var så om hans andet øje var så raskt at han uden problemer ville kunne se med kun det - og om den grønne stær evt. kunne komme i det øje også, nr han nu havde regnbuehindebetændelse i det. Dyrlægen var ikke særlig optimistisk i sin vurdering og efter at hun havde konsulterede sin mand, som var ham, som havde set Andy om tirsdagen, blev vi enige om at han skulle have fred. Andy var den perfekte gentleman til det sidste, selvom han ikke normalt plejer at kunne lide at være på dyrehospitaler.

Kære Andy - vi vil savne dig for altid - du var helt speciel og vi er glade for de 6,5 år som du har givet os med glæder, tårer og store grin.

Ingen kommentarer: